موافقت‌نامه هواپيمايي ايران و مصر، مقدمه ارتقاي همکاري‌ها

به گزارش ميراث آريا (chtn) ،حميد بقايي، در بدو ورود به تهران در جمع خبرنگاران از امضاي موافقت‌نامه سازمان هواپيمايي کشوري جمهوري اسلامي ايران و جمهوري عربي مصر خبر داد و گفت:‌ از منظر اقتصادي، اين موافقت‌نامه، يکي از ارزشمندترين موافقت‌نامه‌هاي اقتصادي است که طي 30 سال گذشته بين ايران و مصر منعقد شده و مقدمه‌اي براي ارتقاء سطح بيشتر همکاري‌هاي دو کشور خواهد بود.

وي انعقاد اين موافقت‌نامه را پس از بررسي‌هاي کارشناسي هواپيمايي کشوري ذکر کرد و افزود:‌ طي 33 سال گذشته ( پس از پيروزي انقلاب اسلامي) اين اولين موافقت‌نامه رسمي بين جمهوري اسلامي ايران و جمهوري عربي مصر است که در زمينه صنعت هواپيمايي منعقد شده است.

بقايي در رابطه با برقراري خط پروازي تهران_قاهره نيز اظهار داشت:در رابطه با برقراري خط پرواز تهران_قاهره توافقات اصلي به عمل آمده است و در کنار موافقت‌نامه بين هواپيمايي کشور ايران و مصر در زمينه بحث‌هاي فني ، ارتباطات هوايي و بخش خصوصي دو کشور نيز موافقت نامه اي منعقد شد.

معاون رئيس جمهور با اشاره به انعقاد يک قرارداد اجرايي بين شرکت هواپيمايي کيش‌‌اير و يک شرکت هواپيمايي خصوصي مصر جهت برقراري پرواز مستقيم تهران_قاهره خاطر نشان کرد: اين موافقت‌نامه زمينه‌ساز برقراري ارتباط ميان بخش خصوصي ايران و مصر را در زمينه هواپيمايي ،گردشگري و ساير موضوعات اقتصادي فراهم کرده است.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي با اشاره به بازتاب وسيع اين توافقنامه در کشور مصر ادامه داد: انعکاس حضور هيأت ايراني در مصر بسيار خوب بود و يک پيروزي در عرصه ديپلماتيک بخصوص در موضوعات اجتماعي و اقتصادي براي سازمان ميراث فرهنگي، دولت و مردم کشور محسوب مي‌شود و اميدواريم از اين طريق بتوانيم ارتباط خوبي با مردم مصر برقرار کنيم.

28 پرواز در طول هر هفته

بقايي در ادامه سخنان خود با اشاره به اينکه سقف برقراري پروازهاي بين دو کشور 28 پرواز شامل 14 پرواز براي طرف ايراني و 14 پرواز براي طرف مصري است،متذکر شد: بر اساس اين موافقتنامه سقف اين پروازها 28 پرواز در هفته است و محدوديتي نيز براي هيچ کدام از شرکت‌هاي هواپيمايي وجود ندارد.

معاون رئيس جمهور شرکت‌هاي هواپيمايي ايران اير، آسمان و کيش‌اير را 3 شرکت در توافقنامه هواپيمايي ايران و مصر عنوان کرد و گفت: هيچ محدوديتي براي حضور شرکت‌هاي هواپيمايي ايران و مصر در اين پروازها وجود ندارد.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي بيان داشت:‌ امشب پس از 33 سال نخستين پرواز عمومي و غير سياسي مصر از قاهره به تهران انجام شد و هيأت ايراني را آورد و ما اميدواريم طي ماه‌هاي آينده بتوانيم خط پرواز ايران و مصر را به صورت مستمر برقرار کنيم.

اين مقام مسئول در سازمان ميراث فرهنگي، امضاي توافقنامه هواپيمايي ايران و مصر را بستري براي فعاليت‌هاي متنوع هوايي خواند و گفت: امضاي اين موافقتنامه بستر کار را آماده فعاليت اقتصادي کرده است و از اين به بعد شرکت‌هاي هواپيمايي ايران و مصر بايد همکاري‌هاي خود را با راه‌اندازي خطوط پروازي برقرار کنند.

بقايي شرکت‌هاي هواپيمايي مصر را در اين اقدام مصمم دانست و گفت: شرکت‌هاي مصري در اين رابطه کمال همکاري را داشته‌اند و آمادگي خود را اعلام کرده‌اند ولي شرکت‌هاي ايراني هم بايد در اين رابطه تلاش کنند و رابطه‌اي را که زمينه حقوقي آن فراهم شده است را فعال کنند.

مشکلي در صدور رواديد وجود ندارد

بقايي در پاسخ يکي از خبرنگاران مبني بر مشکلات صدور رواديد براي اتباع دو کشور گفت: پس از برقراري خط پروازي دو کشور، گام بعدي صدور رواديد براي اتباع دو کشور است و مشکل خاصي در اين زمينه وجود ندارد. در اين رابطه نيز مقرر شد ارتباط دو طرفه‌اي صورت بگيرد و گام نخست اين ارتباط نيز قطعيت و ثبات پيدا کردن خط هوايي ايران و مصر است.

وي امضاي موافقتنامه هواپيمايي دو کشور را اعلام راه‌اندازي پروازهاي دو طرفه عنوان کرد و گفت: با امضاي اين موافقتنامه ما اعلام کرده‌ايم دو کشور مي‌توانند شرکت‌هاي هواپيمايي خود را در فرودگاه دو کشور برقرار کنند و حالا اين شرکت‌هاي هواپيمايي هستند که بايد قراردادهاي تجاري خودشان را با يکديگر منعقد کنند. چرا که لازمه راه‌اندازي يک خط پرواز انعقاد تفاهم‌نامه بين دو سازمان هواپيمايي کشوري است.

ديدار با مدير عتيقه‌جات مصر

رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري همچنين از ديدار هيأت ايراني با مدير عتيقه‌جات مصر خبر داد و گفت: طي مدت اقامتي که در قاهره داشتيم با مدير عتيقه‌جات مصر ديدار داشتيم مقرر شد نمايشگاه‌هاي مختلف تاريخي در دو کشور بر پا شود و به زودي نمايشگاهي‌از آثار مصر در تهران برپا شود. که از طرف ايران رئيس موزه ملي و از طرف مصر رئيس عتيقه‌جات مصري در اين گفتگو حاضر بودند./202

انتهای پیام/

کد خبر 1389071413